puce H1 Geld-Kansspel.be

De Europese Commissie vraagt aan België verduidelijking betreffende haar wet op de kansspelen

Donderdag 23 januari, 2014

Geld-Kansspel.be
België maakt deel uit  van de landen die door de Europese Commissie in gebreke gesteld werden aangaande de kansspelen. Een bevel vraagt haar wetgeving te hervormen in functie van de Europese normen, en vooral speciaal aandacht te schenken aan de online weddenschappen van de Nationale Belgische Loterij.

Iedere lidstaat van de EU is vrij de sector van de kansspelen te beheren en te reglementeren in functie van zijn prioriteiten en zijn wettelijk kader. Er bestaan evenwel wettelijke normen waaraan alle landen van de EU moeten voldoen, en de Europese Commissie waakt over een strikte naleving van deze verscheidene wettelijke maatregelen.

Ingevolge talrijke klachten, heeft de Europese Commissie aan België een aanmaningsbrief  gestuurd. Ze interesseert zich in het bijzonder aan sportweddenschappen online, voornamelijk nadat de Belgische Commissie der kansspelen in juli een licentie F1+ aan de Nationale Loterij toekende voor het uitbaten van online sportweddenschappen. De Europese Commissie wenst de transparantie van de procedure om de toekenning van de licenties van online spelen te controleren. Zij zet haar enquête over België verder evenals over andere Europese landen (Frankrijk, Griekenland, Hongarije en Nederland) en het is haar bedoeling zeker zo dikwijls als nodig op te treden opdat de normen van de EU strikt toegepast zouden worden.

Anderzijds, herinnert de Europese Commissie eraan, dat er geen discriminatie moet zijn in het afleveren van de uitbatinglicenties van de online spelen, en men steeds een vrij onderling verkeer der diensten onder staten moet garanderen. Zij heeft eraan toegevoegd dat ieder land actueel onder de druk van een controleprocedure de samenhang dient te bewijzen van de beperkende maatregelen dat het toepast, en België maakt er deel vanuit. De Commissie hoopt dat op termijn alle lidstaten van de EU een klare politiek zouden aankleven met betrekking tot de kansspelen.

Commentaar over de nieuwe

Wees de eerste om uw advies geven.

Geef uw mening op het nieuws

Schrijf de code

- De laatste actualiteiten over sportweddenschappen in België

Kansspelcommissie logo

De Kansspelcommissie verbiedt op 5 februari 6 illegale operators

Dinsdag 11 februari, 2014

Op 5 februari verbood de Kansspelcommissie de toegang aan 6 nieuwe sites die sportweddenschappen en krasspelen zonder licentie in Belgie aanboden. Deze sites werden dus op de zwarte lijst van de KSC o...

De artikels van de rubriek KSC - Kansspelcommissie in België

 
 
rss twitter Facebook Facebook