puce H1 Geld-Kansspel.be

Pronostiek Standard Luik x Genk 23 juli 2021

Dinsdag 20 juli, 2021

Standard x Genk
Na een zomer vol EK-voetbal is het eindelijk weer zover. De Jupiler Pro League gaat opnieuw van start. Op de openingsspeeldag staat meteen een topper gepland met een duel tussen Standard Luik en Racing Genk. Meteen een echte test voor beide clubs.

Standard Luik: een boost voor slachtoffers van de watersnoodramp

Standard Luik behaalde vorig seizoen maar een erg pover eindresultaat. Nadat het maar op het laatste nippertje Playoff 2 behaalde, kon het via deze weg geen Europees voetbal bemachtigen. Het werd laatste in een groep met AA Gent, KV Mechelen en KV Oostende. Dit jaar kan het zich dus helemaal richten op de competitie waar het veel beter zal moeten doen. Standard Luik is vaak een ploeg waar het alles of niets is.

Voor Standard hangt er deze keer meer af dan enkel maar drie punten tegen een rivaal. Luik werd de laatste weken hard getroffen door een watersnoodramp en het zal dus maar al te graag zijn supporters die hier onder hebben geleden een hart onder de riem steken door een overwinning te boeken. In de oefenwedstrijden speelde het vooral gelijk, wat nog niet echt op een grote vorm wijst. Het is dus ook maar de vraag hoe dit team al zal presteren in dit vroege seizoensbegin.

Racing Genk: titelambities

Racing Genk durfde onlangs titelambities uit te spreken. Ongewoon voor een Belgische club, maar misschien wel terecht na de uitstekende resultaten vorig seizoen. Het was de enige club die Club Brugge nog het vuur aan de schenen kon leggen in de Playoffs. Genk won ook de beker van België nadat het in de finale Standard versloeg. Het heeft als voordeel dat het dit seizoen al een wedstrijd met inzet speelde: de supercup tegen Club Brugge die echter werd verloren door twee flitsen van de kampioen.

Genk is op dit moment nog niet echt verzwakt door transfers, al blijft de grote vraag of Onuwachu, de topschutter vorig seizoen, niet alsnog verkast naar een andere club. In tegenstelling tot Standard zal Genk niet enkel zich kunnen focussen op de competitie. Door hun uitstekende prestaties plaatsten ze zich voor de voorrondes van de Champions League, waar het zal opnemen tegen Shaktar Donetsk.

Onze voorspelling: een gelijkspel

Op de eerste speeldag van een nieuw seizoen is het altijd maar de vraag hoe sterk een team voor de dag zal komen. Zeker na een kort tussenseizoen waarbij heel wat spelers op kampioenschappen aanwezig waren. Op papier lijkt Racing Genk over meer kwaliteit te beschikken. Het heeft ook het voordeel dat het al een wedstrijd met inzet heeft gespeeld en de focus dus iets scherper zal zijn op dit duel.

Tegelijk moeten we ook stellen dat heel wat clubs in het begin van het seizoen vooral gericht zijn op die belangrijke voorrondes van de Champions League. Standard is tevens een erg moeilijke ploeg om het tegen op te nemen in eigen huis, waardoor er Racing Genk geen vrijgeleide naar de overwinning zal worden gegund. We voorspellen dus een gelijkspel.

Standard x Genk zal Plaats : Stade Maurice Dufrasne. 2, rue de La Centrale, 4000, Liège, België

Opgepast, de quoteringen van de inrichters van gokspelen evolueren constant in functie van de uitgevoerde inzetten door de verschillende wedders. Wanneer u evenwel uw inzet valideert, wordt de quotering vastgelegd en definitief. Wij raden u dus aan niet langer te wachten om uw inzetten uit voeren ten einde van de beste quoteringen te kunnen genieten !

Deze pronostiek van Geld-Kansspel.be wordt uitsluitend ten indicatieve titel geleverd. Hij kan noch de verantwoordelijkheid van zijn auteur noch van de site die hem voorstelt.

U kan al onze pronostieken terugvinden van de Jupiler Pro League.

Commentaar over de nieuwe

Wees de eerste om uw advies geven.

Geef uw mening op het nieuws

Schrijf de code

Onze pronostieken voor evenementen

 
 
rss twitter Facebook Facebook