puce H1 Geld-Kansspel.be

Wie wint het WK voetbal 2014 ?

Vrijdag 2 mei, 2014

Pronostiek : Wie wint het WK voetbal 2014 ?
Nu de voetbalcompetities in Europa allemaal op hun einde lopen en de kampioenen in diverse landen al bekend zijn, begint men steeds meer warm te lopen voor het aankomende WK voetbal. Op donderdag 12 juni is het zover. Dan trappen gastland Brazilië en Kroatië in São Paulo af voor wat een groots voetbalfeest moet worden, met hopelijk een prachtige apotheose in de finale op zondag 13 juni in Rio de Janeiro.

Algemeen

Zoals gebruikelijk, sinds het WK 1998, doen er ook dit jaar 32 landen mee aan het WK voetbal. Deze zijn verdeeld over acht poules, waarvan de nummers één en twee doorgaan naar de achtste finales. Deze zullen gespeeld worden op 28, 29 en 30 juni en op 1 juli, twee per dag dus. Vervolgens zullen de winnaars van die wedstrijden uitkomen in de kwartfinales, op 4 en 5 juli. De halve finales volgen op 8 en 9 juli, waarna de verliezers van die twee wedstrijden het op 12 juli in de 'troostfinale' tegen elkaar opnemen. Als gezegd vindt de grote finale van het WK voetbal 2014 plaats op 13 juli.

Favorieten

Op voorhand lijken er drie favorieten te zijn voor de wereldtitel, te weten Spanje, Duitsland en gastland Brazilië. Spanje kan nog altijd beschikken over dezelfde kern, van voornamelijk spelers van Barcelona en Real Madrid, als de afgelopen drie grote toernooien, die allemaal werden gewonnen (EK 2008, WK 2010, EK 2012). Zou de ploeg in staat zijn de WK-titel succesvol te verdedigen en daarmee voor de vierde keer op rij een groot toernooi te winnen? Gastland Brazilië zal daar absoluut een stokje voor willen steken en misschien heeft dat land ook wel de meest aangewezen ploeg om dat te bewerkstelligen. Brazilië won immers vorig jaar overtuigend met 3-0 in de finale van Spanje tijdens de Confederations Cup, het toernooi dat altijd een jaar vóór het WK wordt georganiseerd, met als deelnemers de regerende continentale kampioenen. Of wordt het toch Duitsland? Dat land doet het altijd goed op eindtoernooien en kan beschikken over veel spelers van Bayern München, één van de beste clubs in Europa van de afgelopen drie jaar.

Outsiders

Naast een aantal uitgesproken favorieten zijn er ook altijd outsiders voor de wereldtitel. De belangrijkste daarvan zijn Italië (wereldkampioen 2006), Uruguay (vierde op het WK 2010), Argentinië (kan Messi het ook voor zijn land eens echt laten zien?), Portugal (kan Cristiano Ronaldo zijn land een gigantisch succes bezorgen?) en wie weet ook België (het land dat zich voor het eerst sinds het WK 2002 weer eens plaatste en over een uitstekende lichting spelers beschikt). Verrassingen zijn er ook altijd op een WK. Wellicht is er een Afrikaans of Aziatisch land in staat om te stunten en de halve finale te halen. Deze landen zijn echter vaak wat grilliger en wat meer onberekenbaar, vandaar dat ze vaak ontbreken op lijstjes met favorieten en outsiders.

Nederland

De verwachtingen wat Nederland betreft zijn niet erg hooggespannen. De kwalificatiereeks verliep vrijwel vlekkeloos, op een gelijkspel in Estland na werden alle wedstrijden gewonnen, maar een vergelijkbare prestatie met vier jaar geleden lijkt er niet in te zitten. Recent nog werd een oefenwedstrijd tegen Frankrijk kansloos verloren met 2-0 en de verdediging lijkt nu, meer nog dan vier jaar geleden, een echte achilleshiel te zijn. Bij het vorige WK zat tot de finale alles mee en waren enkele belangrijke spelers als Robben en Sneijder in topvorm. Het zou een waar huzarenstukje van bondscoach Louis van Gaal zijn, mocht hij erin slagen om met Nederland eenzelfde prestatie neer te zetten als Bert van Marwijk vier jaar geleden.

WK voetbal 2014 zal

Opgepast, de quoteringen van de inrichters van gokspelen evolueren constant in functie van de uitgevoerde inzetten door de verschillende wedders. Wanneer u evenwel uw inzet valideert, wordt de quotering vastgelegd en definitief. Wij raden u dus aan niet langer te wachten om uw inzetten uit voeren ten einde van de beste quoteringen te kunnen genieten !

Deze pronostiek van Geld-Kansspel.be wordt uitsluitend ten indicatieve titel geleverd. Hij kan noch de verantwoordelijkheid van zijn auteur noch van de site die hem voorstelt.

De Wereldbeker voetbal blijft de gebeurtenis waarop alle liefhebbers van "het spel" met ongeduld wachten. Geld-Kansspel.be biedt u zijn pronostieken aan voor de Wereldbeker 2014, even goed voor de kwalificatiewedstrijden als voor de eindfase. Wij zullen, uiteraard, in het bijzonder het parcours van de Rode Duivels volgen.

Commentaar over de nieuwe

Wees de eerste om uw advies geven.

Geef uw mening op het nieuws

Schrijf de code

Onze pronostieken voor evenementen

 
 
rss twitter Facebook Facebook