puce H1 Geld-Kansspel.be

Pronostiek Sporting x Ajax 15 September 2021

Woensdag 15 september, 2021

Sporting x Ajax
Gaat Ajax stunten tegen het stugge Sporting?

Nu al cruciale ontmoeting

Het duel tussen Sporting en Ajax zou achteraf wel eens cruciaal kunnen zijn voor het vervolgtraject in de Europese missie. Met Borussia Dortmund als gedoodverfde poulewinnaar en Besiktas in de prognoses al net zo makkelijk genoemd als verre outsider, mogen beide teams normaliter strijden om de plekken twee en drie. Het wordt een duel tussen twee ploegen die een klassieke speelstijl aanhangen: de stugheid van de Portugese ploeg tegen het doorgaans speelse Ajax.

Kaartenlast kan probleem worden

Sporting werd deze zomer voor de eerste keer sinds 2002 landskampioen, maar was ook sinds 2002 vrijwel steeds een vaste klant in de top drie, meestal in het gezelschap van die andere twee grootheden, Benfica en FC Porto. De ploeg kan vooral buigen op een zeer solide defensie. Verwacht dan ook geen doelpuntenfestijn, maar het feit dat Sporting gedurende de laatste vijftig wedstrijden slechts drie duels verloor, spreekt boekdelen. Die nederlagen kwamen tot stand tegen Benfica (competitie), Maritimo (Portugese beker) en in het laatste Europese duel dat de club afwerkte. In eigen huis werd het vorig jaar oktober door LASK Linz afgedroogd met 1-4. In dat duel kreeg de Uruguayaan Sebastián Coates een rode kaart, waardoor hij er tegen Ajax niet bij is. De aanvoerder is niet alleen een vaste waarde in de verdediging, maar pikt ook nog regelmatig een doelpunt mee. Ook ontbeert de ploeg doelpuntenmachine Pedro 'Pote' Goncalves. De topscorer van het vorige seizoen in de Primeira Liga kampt met een blessure. Punt van zorg zal ook zeker de kaartenlast zijn binnen de ploeg. De eerste vijf wedstrijden van dit jaar leverden al liefst zeventien gele kaarten op. Dat gevoegd bij een Spaanse scheidsrechter (arbiter Sanchez gaf in zijn laatste acht duels liefst 42 gele kaarten!) die zich graag laat gelden, zou dit de thuisploeg nog weleens parten kunnen spelen.

Ook Ajax verliest zelden

Waar Sporting zelden verliest, heeft de sportieve curve van Ajax een grilliger karakter. Hoewel de club na een erbarmelijke decembermaand vervolgens ook nog maar twee keer verloor. Tegen AS Roma in de Europa League en tegen het verder in de voorbereiding zijnde PSV in de strijd om de Nederlandse Super Cup. Tegen Sporting missen de Amsterdammers Davy Klaassen die de afgelopen interlandperiode juist uitstekend op dreef was, maar door een liesblessure niet meereist. Doordat spelers als Martinez en Tagliafico weer terugkeren van hun buitenlandse verplichtingen heeft coach Erik ten Hag echter genoeg mogelijkheden om het gemis van Klaassen op te vangen. De ploeg oogt nog niet altijd even in balans, maar juist in Europees verband bereikt Ajax vaak het beste vormpeil.

Puntendeling zou niet vreemd zijn

Het gaat een beladen duel worden in Estádio José Alvalade. Sporting zal met het gemis van twee steunpilaren misschien wel tevreden zijn met een gelijkspel en dat zal er voor zorgen dat ze hun geliefde defensieve houding nog wat stringenter zullen aannemen. Ajax is er de ploeg niet naar om achteruit te leunen, maar is ook gewoon het meest succesvol als het vanaf het begin de strijd aangaat. Ze zullen er tegen de lepe Portugezen voor moeten waken niet in de geniepige speelstijl van de thuisploeg mee te gaan. Vermoedelijk gaat de Spaanse arbiter daarin een belangrijke rol vervullen. Een gelijkspel lijkt op basis van hun resultaten het laatste jaar wel een uitslag die de statistieken recht aan doet.

Sporting x Ajax zal

Opgepast, de quoteringen van de inrichters van gokspelen evolueren constant in functie van de uitgevoerde inzetten door de verschillende wedders. Wanneer u evenwel uw inzet valideert, wordt de quotering vastgelegd en definitief. Wij raden u dus aan niet langer te wachten om uw inzetten uit voeren ten einde van de beste quoteringen te kunnen genieten !

Deze pronostiek van Geld-Kansspel.be wordt uitsluitend ten indicatieve titel geleverd. Hij kan noch de verantwoordelijkheid van zijn auteur noch van de site die hem voorstelt.

Vindt alle pronostieken terug van de Champions League, zowel van de gespeelde wedstrijden als van de nog te spelen.

Ladbrokes - Legaal wedden op sport in België

Ladbrokes : bookmaker fiche en ons advies
Ladbrokes - Logo Licentie België KSC Ladbrokes Ladbrokes werd door de Commissie der kansspelen van België goedgekeurd onder de erkenning nr. FA+126426.

Website : Ladbrokes Website Ladbrokes

Commentaar over de nieuwe

Wees de eerste om uw advies geven.

Geef uw mening op het nieuws

Schrijf de code

Onze pronostieken voor evenementen

 
 
rss twitter Facebook Facebook