puce H1 Geld-Kansspel.be

Pronostiek Standard Luik x Genk 11 september 2016

Zaterdag 10 september, 2016

Standard Luik x Genk
De erelijst van Standard Luik mag dan nog altijd veel langer zijn dan die van de tegenstander, qua huidige successen is de voetbalclub de laatste jaren overvleugeld door opponent Genk. Sinds de laatste titel (2009) speelde Standard immers vrijwel steeds een marginale rol in de competitie, terwijl Genk ook na het kampioenschap in 2011 voortdurend een vooraanstaande rol speelde in de Eerste Klasse. De ontmoetingen tussen de beide teams zijn sinds de jaren tachtig altijd extra beladen geweest, nadat in 1984 aan het licht kwam dat Standard en Waterschei (één van de fusiepartners van Genk) betrokken waren bij een omkoopschandaal.

Voordeel van de thuisploeg

Standard is het nieuwe jaar bijzonder roerig begonnen. De strijd om de Belgische Supercup werd verloren van Club Brugge en in de eerste vijf competitieduels werd alleen gewonnen van St Truiden, al ging zelfs dat niet zonder enig fortuin. Alleen een eigen doelpunt van de bezoekers plus een benutte strafschop van topschutter Edmilson Jr zorgden voor de broodnodige zege. Die winst kon het verblijf van trainer Yannick Ferrara overigens niet rekken, want een nederlaag en twee gelijke spelen verder werd de 35-jarige oefenmeester ontslagen. Zelfs een oefenzege op Olympique Marseille (3-0) bleek een monster zonder waarde. Aleksandar Jankovic mag proberen zich wel staande te houden op het trainerskerkhof dat Sclessin het laatste decennium is geworden. Overigens moet wel worden aangetekend dat de thuisploeg al tien thuiswedstrijden op rij zonder nederlaag is gebleven. En ook de balans tegen Genk in eigen huis spreekt in het voordeel van Standard, dat de laatste zes onderlinge duels in Stade Maurice Defrasne wist te winnen.

Zwaar wedstrijdschema

Ook Genk verloor deze competitie al één keer (1-0 bij Gent), maar dat duel volgde drie dagen na de vermoeiende trip in de Europa League waarin werd gewonnen van Cork City. Juist het loodzware Europese avontuur zou de ploeg van trainer Maes parten kunnen spelen, want intussen moest ook al worden afgerekend met Buducnost (winst na strafschoppen in de terugwedstrijd) en Lokomotiv Zagreb. Dat betekent dat de ploeg er sinds de aanloop naar het nieuwe seizoen al zeventien wedstrijden op heeft zitten. Daarvan werden er elf gewonnen met in competitieverband Nikolaos Karelis en nieuwkomer Mbwana Samata als meest productieve spelers.

Onneembare vesting

Toch spreken de statistieken licht in het voordeel van Standard, dat in eigen huis nog altijd een schier onneembare vesting is. Genk wacht bovendien opnieuw een loodzwaar programma met na Standard in korte tijd nog duels tegen Rapid Wenen (Europa League), Anderlecht en Aalst. De wat breder ogende selectie van Standard (dat met Celta de Vigo, Lokeren en Geel ook een druk schema krijgt) zou in dit duel dus wel eens voordeel op kunnen leveren.

Beste online odds in België

Hier zijn de kansen aangeboden door online bookmakers voor de wedstrijd tussen Standard Luik en Genk :

  Standard Luik Nul Genk
BetFirst >> Wedden op betFirst 2.1 3.35 3.3
Ladbrokes >> Wedden op Ladbrokes 2.111 3.5 3.5
Bet777 >> Wedden op Bet777 2.1 3.35 3.35
Unibet >> Wedden op Unibet 2.22 3.5 3.2
bWin >> Wedden op bwin 2.1 3.5 3.25
Golden Palace >> Wedden op Golden Palace 2.08 3.4 3.28
Circus Betting >> Wedden op Circus Bet 2.08 3.4 3.28
Circus Betting >> Wedden op Golden Vegas 2.08 3.4 3.28
Euro Tiercé >> Wedden op EuroTiercé 2.15 3.4 3.4
Bingoal >> Wedden op Bingoal 2.16 3.45 3.4
BetCenter >> Wedden op Betcenter 2.2 3.3 3.1
Betclic >> Wedden op Betclic 2.1 3.25 3.3
BetWay >> Wedden op BetWay 2.15 3.4 3.3

Standard Luik x Genk zal Plaats : Stade Maurice Dufrasne. 2, rue de La Centrale, 4000, Liège, België

Opgepast, de quoteringen van de inrichters van gokspelen evolueren constant in functie van de uitgevoerde inzetten door de verschillende wedders. Wanneer u evenwel uw inzet valideert, wordt de quotering vastgelegd en definitief. Wij raden u dus aan niet langer te wachten om uw inzetten uit voeren ten einde van de beste quoteringen te kunnen genieten !

Deze pronostiek van Geld-Kansspel.be wordt uitsluitend ten indicatieve titel geleverd. Hij kan noch de verantwoordelijkheid van zijn auteur noch van de site die hem voorstelt.

U kan al onze pronostieken terugvinden van de Jupiler Pro League.

betFirst - Legaal wedden op sport in België

betFirst : bookmaker fiche en ons advies
betFirst - Logo Licentie België KSC betFirst betFirst werd door de Commissie der kansspelen van België goedgekeurd onder de erkenning nr. FA+116764.

Website : betFirst Website betFirst

Commentaar over de nieuwe

Wees de eerste om uw advies geven.

Geef uw mening op het nieuws

Schrijf de code

Onze pronostieken voor evenementen

 
 
rss twitter Facebook Facebook