puce H1 Geld-Kansspel.be

Pronostiek Brazilië x Nederland 12 juli 22u00 WK

Vrijdag 11 juli, 2014

Brazilië x Nederland
Kunnen Brazilië en Nederland zich opladen voor een wedstrijd die, volgens velen, niet gespeeld zou moeten worden? Zelfs FIFA voorzitter Sepp Blatter en de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal noemen het een wedstrijd die ‘nergens om gaat’. Het systeem van de troostfinale stamt nog uit de tijd dat voetbal nog een Olympische sport was. En daar hoort een derde plaats bij.

Mooi affiche

Toch is de wedstrijd tussen twee voetbalgrootmachten een mooi affiche. Brazilië, de huidige nummer 3 van de FIFA-wereldranglijst, werd wereldkampioen in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Nederland won weliswaar nog nooit een WK, maar stond wel 3x in de finale.
Door de mindere prestaties in de afgelopen jaren zakte ‘Oranje’ weliswaar naar de 15 plaats in de FIFA-ranking, maar zal ongetwijfeld weer in de Top 10 terechtkomen na dit WK.

De aanloop naar de troostfinale

Brazilië doorliep de poulefase van dit WK naar verwachting. Het team van Luiz Felipe Scolari won in de poulefase overtuigend van Kroatië en Kameroen en speelde gelijk tegen Mexico. In de achtste finale had Brazilië penalties nodig tegen Chili om verder te komen en in de kwartfinale wonnen de ‘Goddelijke Kanaries’ met 2-1 van Colombia. In de halve finale ging het goed mis. Duitsland vernederde de “Pentacampeão" (vijfvoudig kampioen) met maar liefst 7-1! Een enorme teleurstelling voor het team dat door velen werd getipt als wereldkampioen.

Nederland leverde een prestatie van formaat. Vooraf verguisd en bekritiseerd kreeg Van Gaal het gelijk aan zijn zijde door al in de eerste wedstrijd te verbazen. Spanje werd met 1-5 aan de kant gezet. Met Australië (2-3) en Chili (2-0) had het team wat meer moeite maar het team groeide en de sceptici kregen ongelijk. Mexico, dacht in de achtste finale de winst al op zak te hebben, maar de gouden wissel van Louis, bracht in de laatste minuten de overwinning en Mexico mocht naar huis. De kwartfinale tegen Costa Rica bleef doelpuntloos. Van Gaal verraste wederom met een gouden wissel. Hij bracht reserve doelman Tim Krul in voor Jasper Cillesen. Krul stopte vervolgens 2 strafschoppen en Oranje benutte er vier. De halve finale was een feit! Sommigen zagen ‘de Leeuwen’ zelfs wereldkampioen worden. Argentinië werkte echter niet mee in de halve finale. De teams hielden elkaar in de reguliere speeltijd in evenwicht en ook de verlenging bracht geen winnaar. Van Gaal was door zijn wissels heen, dus Krul kon dit keer niet als ‘penalty-killer’ worden ingebracht. Cillessen wist geen enkele Argentijnse strafschop te stoppen. Ron Vlaar en Wesley Schneider waren niet in staat om de Argentijnse keeper Sergio Romero te passeren. Nederland dus niet naar de finale!

Opladen voor de troostfinale

Spelers en coaches zouden de troostfinale het liefst niet spelen, maar beseffen dat zij een sportieve plicht hebben te vervullen.
Scolari en Van Gaal zullen hun teams dus moeten motiveren. Brazilië zal de vernedering in de halve finale willen wegpoetsen en Oranje zal karakter tonen en er ook volledig voor gaan. Van Gaal heeft, direct na afloop van de wedstrijd tegen Argentinië, zijn spelers meegegeven dat het verliezen van de troostfinale betekent dat je 2 keer achter elkaar verliest. Dat zou een zo onverwacht goed verlopen toernooi volledig verpesten. Bovendien krijgt het team dat wint extra punten voor de FIFA-ranking.

Verwachting

Het ziet er niet naar uit dat beide bondscoaches toegeven aan de verleiding om bankzitters te belonen met speelminuten. Naar verwachting zullen zij gaan spelen in hun sterkste opstellingen. Brazilië mist hun smaakmaker Neymar en Van Gaal zal waarschijnlijk Nigel de Jong en Leroy Fer ontzien.

De kanaries hebben ook een vervelende herinnering aan Oranje. Tijdens het vorige WK in Zuid-Afrika, stuurde het team van Bert van Marwijk Brazilië in de kwartfinale met een 2-1 nederlaag naar huis.

Nederland beseft, met de verloren troostfinale in 1998 tegen Kroatië in het achterhoofd, dat je toch lekkerder het vliegtuig instapt na een gewonnen wedstrijd. Het belooft dus toch een spannende wedstrijd te worden.

Waar Nederland tegen Argentinië nog werd aangemoedigd door zo’n 3000 Nederlandse supporters en enkele tienduizenden Brazilianen, zal Oranje tijdens de troostfinale slechts kunnen rekenen op de steun van een kleine 500 Oranjefans.

De algemene verwachting is dat Brazilië wint met 1-0, waar een 1-3 overwinning voor Oranje meer voor de hand ligt.

Beste online odds in België

Hier zijn de kansen aangeboden door online bookmakers voor de wedstrijd tussen Brazilië x Nederland :

  Brazilië Gelijkspel Nederland
Ladbrokes >> Wedden op Ladbrokes (€ 100 gratis inzet) 2.2 3.75 3
BetFirst >> Wedden op betFirst (€ 100 gratis inzet) 2.15 3.75 3.2
Unibet >> Wedden op Unibet (€ 60 bonus) 2.2 3.6 3.15
bWin >> Wedden op bwin (€ 50 bonus) 2.15 3.8 3
Golden Palace >> Wedden op Golden Palace (€ 5 gratis) 2.2 3.7 3.2
Circus Betting >> Wedden op Circus Bet (€ 50 gratis inzet) 2.15 3.75 3.2

Brazilië x Nederland zal Plaats : Estádio Nacional de Brasília. Asa Norte, 70070-701, Brasília, Brazilië

Opgepast, de quoteringen van de inrichters van gokspelen evolueren constant in functie van de uitgevoerde inzetten door de verschillende wedders. Wanneer u evenwel uw inzet valideert, wordt de quotering vastgelegd en definitief. Wij raden u dus aan niet langer te wachten om uw inzetten uit voeren ten einde van de beste quoteringen te kunnen genieten !

Deze pronostiek van Geld-Kansspel.be wordt uitsluitend ten indicatieve titel geleverd. Hij kan noch de verantwoordelijkheid van zijn auteur noch van de site die hem voorstelt.

De Wereldbeker voetbal blijft de gebeurtenis waarop alle liefhebbers van "het spel" met ongeduld wachten. Geld-Kansspel.be biedt u zijn pronostieken aan voor de Wereldbeker 2014, even goed voor de kwalificatiewedstrijden als voor de eindfase. Wij zullen, uiteraard, in het bijzonder het parcours van de Rode Duivels volgen.

Ladbrokes - Legaal wedden op sport in België

Ladbrokes : bookmaker fiche en ons advies
Ladbrokes - Logo Licentie België KSC Ladbrokes Ladbrokes werd door de Commissie der kansspelen van België goedgekeurd onder de erkenning nr. FA+126426.

Website : Ladbrokes Download Ladbrokes

Commentaar over de nieuwe

Wees de eerste om uw advies geven.

Geef uw mening op het nieuws

Schrijf de code

Onze pronostieken voor evenementen

 
 
rss twitter Facebook Facebook